GUARANA (Paullinia Cupana)

Semințele de Guarana au fost culese de secole de indienii amazonieni (în special indienii tupi din Brazilia) și erau preparate ca băuturi răcoritoare puternic stimulative și afrodiziace. Amerindienii din multe triburi obișnuiau să poarte la ei bucăți mărunțite de Guarana, pe care le foloseau uneori ca înlocuitor al mâncării, datorită efectului puternic energizant. Medicamentele și ceaiurile din fructe uscate de Guarana au fost folosite de indieni în consumul zilnic și ca mijloc de prevenire a malariei și a dizenteriei, durerilor de cap, crampelor sau febrei. Guarana conţine o substanţă chimică cu efect energizant denumită guaranină, care acţionează precum cafeina, însă fără efectele adverse ale acesteia. Mai conţine teobromină şi teofilină, substanţe care se regăsesc şi în ceai sau în ciocolată şi care au proprietăţi de îmbunătăţire a stării psihice. 

Acţiuni: afrodiziac, stimulează sistemul nervos central şi glandele suprarenale, îmbunătăţeşte funcţionarea sistemului cardiovascular şi metabolismul glucidic, stimulent mental, este de mare ajutor persoanelor care desfăşoară o muncă intelectuală, elevilor şi studenţilor, în perioada examenelor, contribuie la funcţionarea optimă a creierului, la îmbunătăţirea capacităţii de concentrare şi a memoriei, măreşte vigilenţa, îmbunătăţeşte memoria şi reduce apetitul, vitalizant, energizant, antistres, imunostimulent, antialergic, în cazul sportivilor îmbunătăţește performanţele, forţa fizică şi rezistenţa prin înlăturarea acidului lactic din ţesuturi, contribuie la topirea grăsimilor de pe capilarele masei grăsoase, ducând la o slăbire lentă şi neagresivă, tonifiant, antiobezitate, antioxidant, antibacterian, detoxifiant al sângelui, previne îmbătrânirea prematură, vasodilatator.

Precauţii: Nu se va administra celor alergici la cofeină. Nu se recomandă femeilor însărcinate sau care alăptează. Printre efectele nedorite se numără creşterea tensiunii, pulsului şi uneori poate produce irascibilitate, nelinişte şi insomnie.

Mod de administrare: 0,5g de pulbere de 4 ori pe zi pentru întreţinere şi 4-5 g de pulbere pe zi pentru tratarea diverselor afecţiuni (oboseală cronică, obezitate, inapetenţă, etc.).

Preț: 50g/ 10 lei

Produs inclus in Promotie! Detalii AICI !

Yin Yang 3