Articol: SPIRULINA ȘI CHLORELLA
"Spirulina
și Chlorella sunt, într-adevăr, cele mai incredibile surse de hrană de
pe planeta Pământ."
Aceasta este concluzia la care a ajuns Mike Adams după ce a cercetat aceste două micro-alge, cărora le-a şi dedicat un raport de cercetare de aprox. 40 pagini.
Aceasta este concluzia la care a ajuns Mike Adams după ce a cercetat aceste două micro-alge, cărora le-a şi dedicat un raport de cercetare de aprox. 40 pagini.
Am
adăuga la topul său încă o "hrană": marine phytoplankton
(fitoplancton), care a fost studiată de către "tatăl superfoods-urilor",
David Wolfe.
Spirulina si Chlorella - Ştiaţi că...
- cele trei plante: spirulina, chlorella şi phytoplankton sunt o soluție fezabilă în rezolvarea malnutriției de pe Terra?
-
spirulina (comparată gram pe gram) conține de 12 ori mai multe proteine
decât carnea de vită (carnea de vită este considerata de "publicul
larg" ca fiind cel mai proteic aliment de pe planetă...), fiind o formă
de proteină mult mai bună şi mai bine asimilabilă de către organism? (în
plus, proteina prezentă în spirulină se găsește în compania unor
minerale care, desigur, sunt de negăsit în carne).
-
anumite componente din chlorella practic reconstruiesc celulele
nervoase; cu alte cuvinte, chlorella poate vindeca boli precum
Alzheimer, Parkinson, etc.?
-
s-a demonstrat ştiinţific şi experimental că spirulina şi chlorella pot
stopa evoluţia celulelor canceroase (şi chiar distruge aceste tumori)?
- au o contribuţie exceptională în prevenirea apariţiei formaţiunilor canceroase?
-
spirulina şi chlorella conţin acizi grasi esenţiali (GLA:
Gamma-Linoleic-Acid), absenţi din majoritatea "mâncărurilor normale",
dar esenţiali pentru buna funcţionare a celulelor nervoase?
Adams:
"Dacă spirulina şi chlorella ar putea fi patentate de către companiile
farmaceutice, ar fi vândute cu 100 de dolari gramul; în mod cert
proprietăţile lor naturale ar justifica preţul..." (vin şi mă întreb: nu
cumva chiar asta se încearcă prin Codex Alimentarius?)
- sunt plante microscopice care cresc în apă dulce;
-
sunt prezente pe planeta Pământ de câteva miliarde de ani (sunt printre
primele şi cele mai simple forme de viaţă apărute, precedând şi poate
susţinând apariţia altor forme de viaţă mai complexe);
-
ambele conţin o uimitoare cantitate şi varietate de vitamine,
microminerale, acizi graşi esenţiali, proteine, acizi nucleici,
clorofilă şi nenumărate fito-elemente; DA, un om ar putea trăi foarte
bine, consumând numai aceste doua microalge;
- aceste două super-alimente au, în medie, dimensiunea de 2-8 microni (adică sunt de dimensiunea unei celule sanguine umane);
-
deşi câteva dintre proprietăţile nutritive şi curative excepţionale ale
spirulinei şi chlorellei au fost demonstrate ştiinţific, se consideră
că peste jumătate din efectele benefice sunt încă necunoscute.
Afecţiuni tratate cu succes de Spirulina si Chlorella:
- Cancer (toate formele);
- Obezitate;
- Hipoglicemie;
- Artriă;
- Depresie;
- Afecţiuni ale ficatului (cronice şi acute);
- Ulcer intestinal;
- Hemoroizi;
- Astm;
- Hipertensiune;
- Constipaţie;
- Inflamații;
- Transpiraţie şi/sau respiraţie urât mirositoare;
- Infecţii;
- Boli degenerative (multiple):
- Boli cauzate de deficienţa în acizi grasi esenţiali;
- Boli cauzate de deficienţe în minerale.
S-a demonstrat eficienţa acestor alge cu precădere în:
- Eficientizarea digestiei şi a absorbtiei;
- Vindecarea anemiei, a "slăbiciunii", lipsei de energie şi de chef;
- Contracararea efectelor nocive ale consumului ridicat de carne şi produse animale;
- Contracararea efectelor nocive ale consumului de produse rafinate, procesate;
- Contracararea efectelor nocive ale consumului de medicamente;
- Vindecarea obezităţii şi a bolilor metabolice;
- Susţinerea activităţilor intense (fizice sau mentale);
- Creşterea nivelului de energie şi ameliorarea (eliminarea) stărilor de depresie, surmenaj, etc.
Comparaţie Chlorella - Spirulina
Este foarte recomandabil să le iei pe amândoua în fiecare zi, pentru tot restul vieții tale.
Tratându-le însă diferenţiat, iată cum arată scorurile raporturilor dintre ele:
Chlorella e mai puternică decât Spirulina în următoarele aspecte:
- are clorofilă de o calitate mai bună şi în cantitate mai mare, ceea ce este util în detoxifierea şi curăţarea organismului;
- este cu deosebire utilă acelora care fumează sau beau alcool;
- este cu deosebire utilă în vindecarea constipației;
-
este deosebit de utilă pentru oamenii în proces de "reconstrucţie"
(musculară, nervoasă, etc), cei care suferă de boli degenerative, cei
"fragili";
- conține
Factorul de Creştere Chlorella (FCC), care activează şi catalizează
sistemul imunitar, distruge celulele canceroase, etc; FCC, de asemenea,
repară celulele nervoase în bolile degenerative (Alzheimer, Parkinson,
etc);
Spirulina e mai puternică decât Chlorella în următoarele aspecte:
- este cea mai bună sursă de proteină uşor digerabilă şi asimilabilă;
-
este cea mai bună sursă de GLA (Acid Gamma-Linoleic), necesar pentru
buna funcţionare a creierului şi a altor organe şi sisteme;
- conţine phycocyanin, un puternic compus anti-cancerigen (cel care dă culoarea verde-albastră, specifică spirulinei).
Doze:
Spirulina și Chlorella se dozează după un raport 2:1: adică dacă iei 10g de spirulină, vei lua 5g de chlorella.
Spirulina: Dozele de întreținere recomandate pentru spirulină sunt de 0,15g/ kg corp, aceasta însemnând:
Copiii (15-30 kg): 3-4 g/zi;
Femei (50-70kg): 7-10 g/zi;
Bărbaţi (70-120kg): 10-17g/zi;
Dozele de luptă cu boala (incluzând obezitatea) sunt duble;
Chlorella: Dozele de întreţinere sunt 1/2 din doza de spirulină:
Copiii (15-30 kg): 1-2 g/zi;
Femei (50-70kg): 3-5 g/zi;
Bărbaţi (70-120kg): 5-9 g/zi
Dozele de luptă cu boala sunt duble.
Când se iau spirulina şi chlorella? Oricând.
- Mike Adams îşi ia doza la fiecare masă principală a zilei (în timpul mesei);
- Alţii recomandă să le iei cu jumătate de oră înainte de masă (zice-se că ajută la slăbit);
- Alţii zic să le iei imediat după masă (ajută, zice-se la ingrăşat: adaugă masă musculară, nu grăsime).
Recapitulând, Spirulina şi Chlorella:
- Sunt cele mai mirabile surse de hrană de pe Terra şi sunt un răspuns fezabil la vindecarea malnutriţiei globale;
- Au efecte incredibile asupra tuturor organelor şi sistemelor corpului uman (şi incă multe beneficii sunt nedescoperite...);
- Conţin o mare cantitate şi varietate de vitamine şi minerale;
- Conţin acizi graşi esenţiali rari şi preţioşi;
- Conţin cantităţi uriaşe de clorofilă;
- Sunt recomandabile oamenilor care ţin diete şi ajută în vindecarea de obezitate şi în slăbire;
- Sunt surse de vitalitate şi tratează disfuncțiile intestinale;
- Repară bolile sistemului nervos;
- Sunt de ajutor în reducerea simptomelor sevrajului de orice fel (mâncare, alcool, fumat, droguri...);
- Sporesc activitatea cerebrală;
- Previn cancerul şi ajută în vindecarea lui;
- Cresc imunitatea şi ajută în vindecarea bolilor auto-imune;
- Sunt de mare ajutor în vindecarea bolilor cardiace şi cardio-vasculare;
- Sunt un factor de eliminare a metalelor grele;
- Sunt un adjuvant în vindecarea de diabet şi în reglarea glicemiei;
- Sunt un agent de detoxifiere, curăţare şi purificare a organismului.
Sursa: http://bucuriebunastarehrisca.blogspot.com/2010/05/spirulina-si-chlorella-proprietati-doze.html