Astragalus este una dintre cele mai valoroase plante din lume, fiind folosita in medicina populara chineza de 5000 de ani. Mai este cunoscuta si sub denumirea de Huang Qi, ''conducatorul galben'', (datorita culorii galbene a radacinii si a calitatilor exceptionale). Complexitatea sa vine din combinatia de glicoside triterpene, flavonoizi, polizaharide, amino acizi si minerale trasoare. Reface pana la normal numarul de celule T (o forma specifica de celule albe) la bolnavii de cancer, SIDA, etc. si creste productia de celule Stem in maduva. Polizaharidele din Astragalus stimuleaza activitatea corticala a pituitarei - adrenale si reface numarul de celule rosii fabricate in maduva oaselor in cazul leucemiilor. S-a demonstrat actiunea acestei plante in productia proprie de interferon a organismului, ceea ce explica puternicul efect antitumoral. Are un puternic efect imunostimulator, sustinand organismul in lupta impotriva virusilor, bacteriilor si a ciupercilor.
Proprietati: imunostimulent, antitumoral, anticancerigen, antioxidant, antibacterian, antifungic, antiviral, antiinflamator, adaptogen, antiedematos, protector: digestiv, hepatic, pulmonar, cardiovascular si pentru glandele suprarenale, tonic pentru splina si rinichi, hipotensiv, antianemic, antialergic, regleaza nivelul glicemiei, antimalaric, reduce transpiratia excesiva, imbunatateste fertilitatea masculina.
Contraindicatii: febra, boli autoimune, sarcina, alaptare, transplant de organe, persoane aflate sub tratament cu medicamente imunosupresoare (scade eficienta medicamentului) si anticoagulante (poate creste riscul de sangerare), in perioada menstruatiei.
Mod de administrare: 1g de 2 ori/zi.